Американският търговец на едро Kroger обяви вторник, че въвежда ограничения

...
Американският търговец на едро Kroger обяви вторник, че въвежда ограничения
Коментари Харесай

Заради недостиг в САЩ ограничават покупките на лекарства

Американският търговец на едро Kroger разгласи вторник, че вкарва ограничавания върху покупките на детски болкоуспокояващи и артикули за лекуване на простуда, заяви Асошиейтед прес. Мярката се постанова, защото търговците на дребно в страната се борят с рестриктивните мерки в предлагането на фона на възходящото търсене на такива лекарствени артикули заради внезапния скок на случаите на грип.

Kroger е помолил клиентите си да лимитират покупките си до 2 педиатрични болкоуспокояващи и 4 продукта за простуда и грип, сподели представител на компанията.

Така Kroger се причислява към аптечните вериги CVS Health Corp и Walgreens Boots AllianceD Inc, които също ограничиха покупките на медикаменти за болежка при деца в миг, когато хоспитализациите против грип в Съединени американски щати скочиха до най-високото си равнище от десетилетие за това време на годината.

Понастоящем CVS е оповестила предел от 2 продукта за всички артикули за облекчение на болката за деца в своите аптеки и онлайн, до момента в който Walgreens е сложил предел от 6 педиатрични медикаменти за намаление на температурата без рецепта на онлайн транзакция.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР