Американският спринтьор Крисчън Коулмън е обвинен в потенциално нарушение на

...
Американският спринтьор Крисчън Коулмън е обвинен в потенциално нарушение на
Коментари Харесай

Обвиниха Коулмън в нарушение на антидопинговите правила

Американският спринтьор Крисчън Коулмън е упрекнат в евентуално нарушаване на антидопинговите правила за това, че не е подал вярно информацията за местонахождението си, удостовери Антидопинговата организация на Съединени американски щати (USADA).

Коулман по-рано съобщи, че изказванията в медиите не са правилни и могат да застрашат присъединяване му на Световното състезание по лека атлетика в Доха (27 септември - 6 октомври). Той е настоящият първенец на Съединени американски щати на 100 метра.

„ Можем да потвърдим, че той е бил известен и упрекнат според протокола на USADA за евентуално нарушаване на антидопинговото предписание за това, че не е подал вярно информацията за местонахождението си ", декларира USADA за Ройтерс.

Съгласно системата за местоположение спортистите би трябвало да уведомяват длъжностните лица къде ще бъдат за един час всеки ден, както и детайлности за настаняването и тренировките за една нощ.

Преди дни пък в медиите се появи информация, че Коумън е пропуснал три изненадващи допинг инспекции. Съгласно Световния антидопингов кодекс три пропуснати допинг инспекции в границите на 12-месечен интервал могат да се смятат за нарушаване на антидопинговите правила. Наказанието е отнемане от спортни права сред една и две години. Ако виновността на Коумън се потвърди, той може да не взе участие и на Олимпийските игри в Токио следващата година.

„ Не съм човек, който взима неразрешени стимуланти и в никакъв случай не съм имал терзания от допинг проби. Уверен съм,че плануваното за 4 септември чуване ще почисти името ми и ще се състезавам на Световното състезание в Доха есента ", съобщи Коулмън, който е водач на 100 метра в света за сезона с 9.81 сек. от Диамантената лиа в Калифорния през юни. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР