Американският щат Калифорния се подготвя за по-бурно време с дъжд,

...
Американският щат Калифорния се подготвя за по-бурно време с дъжд,
Коментари Харесай

Шест жертви и 300 000 на тъмно след бедствията в Калифорния

Американският щат Калифорния се приготвя за по-бурно време с дъжд, обхващащ северната част на щата и региона на залива на Сан Франциско, предхождащ поредност от мощни идващи тихоокеански стихии и повишение на капацитета за наводнения на пътища, повишаване на реки и кални свлачища върху почви, които към този момент са наситени след дни на дъжд, заяви АП.

Националната метеорологична работа предизвести за предстоящи проблеми през идната седмица, като пороен дъжд и изобилен снеговалеж. Атмосферните речни стихии са дълги струи влага, разпростряли се в Тихия океан и способни да изхвърлят зашеметяващи количества дъжд и сняг.
 Буря взе жертви и прекъсна тока в Калифорния
Буря взе жертви и прекъсна тока в Калифорния

Евакуираха рискови зони и предизвестиха за исторически бедствия

Офисът на организацията в Сакраменто заяви в " Туитър " рано в неделя, че в елементи от Долината на Сакраменто бушуват мощни ветрове с пориви до 100 км/ч .

Повече от 300 000 клиенти са с прекратено електричеството в и към столицата на щата.

Има данни за минимум шест смъртни случая.

Първата от по-тежките стихии би трябвало да връхлети в понеделник и метеорологичната работа издаде предизвестие за наводнения за огромна част от Северна и Централна Калифорния с 15 до 30 сантиметра дъжд, предстоящ до сряда в региона на Сакраменто подножие.

В региона на Лос Анджелис се предвижда слаб дъжд за уикенда с бурни условия, които се чака да се върнат в понеделник с капацитет за до 20 сантиметра дъжд в подножието . Силен прибой се чака до вторник, с огромни талази на плажовете със западно ревю, сподели Националната метеорологична работа.

От 26 декември в Сан Франциско са паднали повече от 25 сантиметра дъжд,  а в известна ски зона в Източна Сиера съвсем 3 метра сняг, заяви Националната метеорологична работа.
 Тихоокеанска стихия остави десетки хиляди без ток в Калифорния
Тихоокеанска стихия остави десетки хиляди без ток в Калифорния

Лошото време донесе ветрове, поройни дъждове и мощни снеговалежи

Бурите няма да са задоволителни, с цел да сложат публично край на продължаващата суша в Калифорния, само че помогнаха.

Щатският климатолог Майкъл Андерсън сподели на брифинг за вести късно в събота, че чиновниците следят от близко идващата стихия в понеделник и друга след нея и държат под око три други системи по-далеч в Тихия океан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР