Американският сенатор и фаворит на демократите за президент на САЩ

...
Американският сенатор и фаворит на демократите за президент на САЩ
Коментари Харесай

Сандърс: Да се вдигнат санкциите срещу Иран

Американският сенатор и любимец на демократите за президент на Съединени американски щати Бърни Сандърс в сряда прикани за анулация на глобите на Съединени американски щати против Иран поради високия брой на смъртните случаи в Ислямска република от новия ковид, предадоха израелски медии.

" Иран е изправен пред пагубни последствия от пандемията на ковид. Санкциите на Съединени американски щати не би трябвало да способстват за тази филантропична злополука ", написа Сандърс в Twitter. Като грижовна нация би трябвало да премахнем всички наказания, които разрушават способността на Иран да се оправи с тази рецесия, в това число финансовите наказания ", добави той.

Иран е мощно обиден от новия ковид, COVID-19 с повече от 1000 смъртни случая.

Заболяването е умъртвило минимум 12 ирански политици и чиновници, както седнали, по този начин и някогашни, и са заразили още 13, които или са били под карантина, или се лекуват.

Смъртните случаи в Иран от ковид включват член на съвета, съветващ аятола, някогашен дипломат, новоизбран член на Народното събрание, консултант на иранския министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф и избран отново член на Народното събрание.

Миналата седмица бе обявено, че старшият вицепрезидент на Иран Ешак Джахангири и двама други членове на кабинета са договорили новия ковид.

Съобщава се, че консултант на висшия водач на аятола Али Хаменей, Али Акбар Велаяти, е бил инфектиран с вируса.

В понеделник от вируса умря аятоллах Хашем Батхаи Голпаегани, член на Асамблеята на специалистите, която назначава и следи Хаменей.

След напускането на нуклеарната договорка за 2015 година сред Иран и международните сили, Съединени американски щати непрестанно възвръщат глобите против Иран.

Иранските водачи обявиха, че американските наказания мощно затрудняват способността на Ислямската република да се бори с ковид.

Президентът на Иран Хасан Рохани предходната седмица писа до редица международни водачи и ги помоли да спрат да съблюдават американските наказания, с цел да могат в Иран да се бори против разпространяването на COVID-19. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР