Американският сенатор и бивш претендент за номинация като кандидат за

...
Американският сенатор и бивш претендент за номинация като кандидат за
Коментари Харесай

Сенатор Ранд Пол е бил нападнат в дома си

Американският сенатор и някогашен кандидат за номинация като претендент за президент на Съединени американски щати Ранд Пол е бил атакуван в дома си в град Боулинг Грийн, щата Кентъки. Получил е леки пострадвания, съобщи ТАСС.

Случаят е от петък, само че за него стана известно през вчерашния ден. Нападателят е 59-годишният Рене Бучър, гражданин на същия град. Според първичните данни той проникнал в дома на сенатора и го нападнал.

Бучър е задържан и са му повдигнати обвинявания. Засега не е обявена причина за нападението.

Местното издание "Боулинг Грийн нюз " написа, че Пол е бил пребит от комшия.

Според заповедта за арест на Бучър, която била забелязана от публицисти на вестника, той е анестезиолог по специалност и е откривател на жилетка за усмиряване на болки в гърба.

В заповедта се казвало, че Бучър нахлул в дома на Пол, нахвърлил се върху него и го повалил на пода. Според нея сенаторът има пострадвания по лицето, повредено ребро, както и затруднено дишане.

Бучър бил задържан от пристигналите на мястото служители на реда, които били извикани от Пол. Бучър е с избрана гаранция в размер на 5000 $. Повдигнати са му обвинявания за нахлуване над Пол, класифицирани като административно нарушаване.

Асошиейтед прес цитира представител на полицията в Кентъки. Той съобщи, че сенаторът е познавал нападателя си. По думите му в случай че у Бучър е имало оръжие, обвиняванията против него щели да бъдат по-тежки.

"Боулинг Грийн нюз " цитира говорителката на Пол Келси Купър, която показва, че всичко с него е наред, макар че е "потресен ".

По време на предизборната конкуренция през 2016 година Пол беше измежду претендентите за президентската номинация на Републиканската партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР