Американският Сенат на практика разшири санкциите за газопроводите Турски поток

...
Американският Сенат на практика разшири санкциите за газопроводите Турски поток
Коментари Харесай

Сенатът гласува санкциите за Турски поток, а Борисов се перчи с него

Американският Сенат на процедура разшири глобите за газопроводите Турски поток и Северен поток-2. Това стана откакто доминирания от републиканците орган преодоля ветото на президента Доналд Тръмп върху бюджета за военни разноски за финансовата 2021 година
Това се смята за невиждано оскърбление за републиканеца Тръмп, като се има поради, че против него гласоподаваха над две трети от сенаторите (81 против 13 гласа). Гласуваният бюджет в размер на 740 милиарда $ макар " възраженията на президента ". След като Камарата на представителите, следена от демократите също преодоля ветото в понеделник, то текстът към този момент е дефинитивно признат. Заседанието в Сената се състоя извънредно в деня на Нова година и два дни преди новият състав на Конгреса да постави клетва в неделя.

Цялата процедура се наблюдаваше с необикновен интерес обаче точно поради вкараните в този закон наказания за газопроводите с съветско присъединяване. Всичко това се случваше и на фона на продължаващото строителство на " Северен поток-2 ". Само преди дни бе завършено построяването и пологането на тръби в немския сектор. Германия и Русия отхвърлят да се съобразят с американския напън за прекъсването на строителството и не престават работа. В ход е и построяването на " Турски поток " и на неговото отклонение " Балкански поток ". За последното, публични американски представители на няколко пъти оповестиха, че го преглеждат като част от " Турски поток ". Само преди ден, сръбският президент Александър Вучич откри сръбския сектор на " Балкански поток " Часове по-късно, българският министър-председател Бойко Борисов посети компресорна станция в Петрич, снабдявана от през вчерашния ден с газ от Азербайджан. Обичайно словоохотливия за " Балкански поток " Борисов и без значение от дейните сръбски дейности, този път се задоволи единствено с едно изречение по тематиката: " Балкански поток работи, компресорите се подменят с американските най-хубави, реверсивни ".

Тепърва ще става явен мащаба на глобите, планувани в закона за военните разноски на Съединени американски щати, само че те сигурно са ориентирани към обвързваните с тяхното строителство компании.

Пак в този закон се плануват и наказания по отношение на Турция поради закупуването на съветските зенитноракетни комплекси " С-400 ", както и отпущането на Украйна на 250 млн. $ военна помощ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР