Американският рапър Рапърът ASAP Rocky пледира невинен на откритото първо

...
Американският рапър Рапърът ASAP Rocky пледира невинен на откритото първо
Коментари Харесай

Рапърът ASAP Rocky пледира невинен на делото срещу него за побой

Американският рапър Рапърът ASAP Rocky пледира почтен на откритото първо съвещание в Стокхолм по делото против него за нанасяне на побой, оповестява Българска телеграфна агенция.

Изслушването се организира при нараснали ограничения за сигурност. Обвиняеми са и други двама души от обкръжението на американския рапър. ASAP Rocky призна, че е свалил потърпевшия на земята, че е стъпкал ръката и му е нанесъл юмручен удар. Но съгласно юриста на музиканта Слободан Джокович, той е работил в условия на самоотбрана.

Днес съдът ще изслуша както показанията на ASAP Rocky, по този начин и на потърпевшият, който претендира за обезщетения в размер на 1,4 хиляди $. Съдебните съвещания по делото ще продължат на 1 август и ще приключат на 2 август.

Делото против изпълнителя провокира огромен медиен интерес. На процеса дойдоха представители на най-големите американски медии. Журналистите и роднините на музиканта са настанени в правосъдната зала зад стъклена стена, а представители на обществеността стоят в прилежащи пространства и могат да следят изслушваният на телевизионни екрани.

До началото на процеса Ейсап Роки бе под арест в продължение на един месец. Ако присъдата бъде в негова изгода и бъде освободен, той ще има опцията да напусне Швеция и да изиска отплата за пребиваването му в ареста без виновност. Той евентуално ще заведе дело за пропуснати изгоди, защото рапърът анулира всичките си концерти в Европа, планувани за месец юли. Претърпените за него вреди възлизат на към 1,68 милиона $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР