Американският производител на компютърен хардуер Dell Technologies и софтерният разработчик

...
Американският производител на компютърен хардуер Dell Technologies и софтерният разработчик
Коментари Харесай

VMware и Dell на крачка от най-голямата сделка в историята на IT сектора?

Американският производител на компютърен хардуер Dell Technologies и софтерният разработчик VMware са взели решение да прегледат опцията за обедение на бизнеса си. Това настояват осведомени с техните планове пред Reuters.

Според информацията известие за възможната договорка може да бъде направено още през днешния ден. Не е ясно обаче дали то ще бъде за назад обединение от страна на по-малката VMware или ще бъде определена друга опция като обществено предложение на акции или продажба на активи.

От друга страна се чака софтуерната компания да разгласи, че ще образува профилиран комитет от борда на шефовете, който да прегледа вероятно сливане с Dell, настояват източниците.

Към момента 80% от сдружението са благосъстоятелност на по-голямата корпорация, като то е с пазарна капитализация от 51 милиарда $.

Ако бъде определен този вид, то съглашението ще се трансформира в най-голямата договорка в историята на IT бранша след придобиването на групата на EMC от Dell през 2016 година. Тя се изчисляваше на 67 милиарда $.

Обратното обединение би разрешило на VMware да придобие по-голямата Dell вместо втората да купи останалите 20% от нея. Заради изискванията на предходната договорка сред двете Dell няма право да придобие останалата част от VMware до септември тази година.

" Независимо дали Dell или VMware ще бъде придобиващата компания считаме, че това би довело до награда за минотарните акционери във втората ", показва анализаторът на UBS Securities Еврен Ърджин. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР