Американският производител на електрически автомобили Tesla е доставил 310 048

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla е доставил 310 048
Коментари Харесай

Tesla е доставила над 310 000 автомобила през първото тримесечие

Американският производител на електрически коли Tesla е доставил 310 048 транспортни средства през първото тримесечие на годината, демонстрира докладът на компанията, представен от CNBC.

Произведените електрически автомобили от компанията за същия интервал от време са 305 407.

За съпоставяне, през първото тримесечие на предходната година Tesla достави 184 800 електрически транспортни средства и създаде 180 338. На годишна база доставките се усилват с 67.8%, а производството - с 69.4%.

Автомобилите Model 3 и Model Y съставляват 95% от доставките през първото тримесечие на 2022 година, оповестяват още от компанията.

Tesla е произвела с 4 641 автомобила по-малко, в сравнение с е доставила през тримесечието, базирайки се на продължаващите провокации във веригата на доставки.

Анализаторите чакаха доставки на 317 000 транспортни средства за първите три месеца на 2022 година, съгласно осреднените прогнози на платформата FactSet към 31 март.

В края на март компанията откри нова фабрика в Бранденбург, Германия. Tesla възнамерява да бъде хазаин на тържествено разкриване и събитие „ кибер родео “ на 7 април в новия цех за сглобяване на транспортни средства, който построява в Остин, Тексас.

Tesla реалокира публично седалището си в Остин от 1 декември, само че към момента ръководи първата си фабрика за електрически коли във Фримонт, Калифорния.

В международен мащаб интервенциите на Tesla през тримесечието, което завърши на 31 март, бяха повлияни от растежа на новите случаи на COVID-19 в Китай и наложените противоепидемични ограничения, които доведоха до краткотрайно прекъсване на производството в завода на компанията в Шанхай.

Tesla, както и останалите компании от автомобилната промишленост, страда от дефицита на съставни елементи и инфлацията. Критичните електронни елементи, като чиповете, остават в дефицит, а цените на суровините, в това число на никела и алуминия, се усилват, откакто Русия стартира инвазия в Украйна през февруари.

В Съединени американски щати клиентите на Tesla чакат с месеци, преди да получат поръчаните коли.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск предизвести в средата на март за инфлационен напън върху бизнеса и увеличи цените на колите си както в Съединени американски щати, по този начин и в Китай.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР