Американският проф. Робърт Фарли, експерт по проблемите на сигурността посочи

...
Американският проф. Робърт Фарли, експерт по проблемите на сигурността посочи
Коментари Харесай

Пет точки за начало на 3-а световна война, едното е до нас

Американският проф. Робърт Фарли, специалист по проблемите на сигурността уточни пет района в света, в които през 2018 година може да стартира Трета международна война. За това оповестява изданието The National Interest. Първата страна, която Фарли показва е Северна Корея. Именно този район бил най-взривоопасен за човечеството сега.

Втората точка , откъдето може да тръгне международен пожар това е Тайван. Доказателство е напрежението сред Тайпе и Пекин, което напоследък се изостря.

На трето място е Украйна и спорът в Крим . Според Фарли примирието непрестанно се нарушава, а управляващите в Киев и Москва не вършат задоволително да се оправят с напрежението. Пример за което е и последният случай с Михаил Саакашвили, който бе арестуван, по-късно пуснат, а в Киев избухнаха митинги. Така или другояче Донбас се явява сериозна точка.

На четвърто място е Турция . Според специалиста отдалечаването на Анкара от Европа и Съединени американски щати и доближаването й с Москва и някои мюсюлмански страни в района не вещае нищо положително. Баланса на силите в района се трансформира освен това не в интерес на мира. В Турция милитаристичните настроения могат да ескалират всеки миг, съгласно Фарли.

Списъкът приключва с напрежението в Персийския залив . Фарли допуска, че борбата сред Саудитска Арабия и Иран може да излезе от надзор и да се трансформира в голям боен спор, засягащ доста страни в света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР