Американският президент Доналд Тръмп заяви, че се е споразумял в

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че се е споразумял в
Коментари Харесай

Тръмп не бърза да постигне сделка с Ким Чен Ун

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че се е споразумял в неделя със севернокорейския водач Ким Чен Ун да възобновят изпадналите в застой договаряния по нуклеарния въпрос, предадоха организациите. " Срещата беше доста добра, доста мощна...  Ще забележим какво може да излезе ", сподели Тръмп след диалога си с Ким в демилитаризираната зона сред двете корейски страни. Срещата им в Дома на свободата, намиращ се от южнокорейската страна на границата, продължи 50 минути. " Това е доста именит, доста исторически ден ", сподели президентът на Съединени американски щати. Според него двете страни ще образуват екипи, които да работят за реализиране на прогрес в договарянията, целящи да накарат Северна Корея да се откаже от нуклеарните си оръжия. Тръмп означи, че не бърза да реализира договорка.

Доналд Тръмп прекрачи демаркационната линия, с което стана първият настоящ президент на Съединени американски щати, стъпил на севернокорейска територия. Тръмп прекоси демаркационната линия - знак на Студената война - и за малко обитава на севернокорейска територия. Малко по-късно Ким се причисли към Тръмп и влезе на територията на Южна Корея. " Това е популярен ден за света ", съобщи Тръмп, до момента в който двамата стояха измежду представителите на пресата, съветници и телохранители. Ким изглеждаше в положително въодушевление, до момента в който обменяше реплики с Тръмп посредством преводач. " Това е демонстрация на неговата благосклонност ", сподели Ким по адрес на събеседника си. Тръмп сподели на събеседника си, че за него е огромна чест да бъде на това място. " Горд съм, че стъпих в Северна Корея оттатък линията ", разгласи той и добави, че се усеща прелестно. Чрез преводач Ким Чен Ун поздрави Тръмп, че е прекрачил демаркационната линия, което назова " самоуверен и съдбоносен акт ", който " значи, че желаеме да сложим завършек на неприятното минало ". Двамата си размениха устни предложения за визити в Пхенян и Вашингтон. След първото здрависване сред Тръмп и Ким към тях се присъeдини южнокорейският президент Мун Дже Ин. Преди това той бе похвалил двамата водачи за проявената " храброст " и изразил вяра, че Тръмп " ще остане в историята " като президента на Съединени американски щати, постигнал мир на Корейския полуостров.

Американски медии обобщават, че на самата историческа среща в демилитаризираната зона не е реализиран пробив по нито една тематика. Преди да си тръгне, Тръмп съобщи, че към този момент Съединени американски щати няма да снемат глобите против Северна Корея, само че се надява, че с времето това може и да стане. Той удостовери, че е поканил Ким във Вашингтон и в " някакъв миг тази среща ще се състои ".

 

 ИНИЦИАТИВА

Доналд Тръмп дойде в Южна Корея късно в събота след форума на Г-20 в Осака, където изнeнадващо направи предложение в Туитър за среща с Ким Чен Ун на 38-ия паралел. Севернокорейският водач откликна на предлагането. За последно двамата водачи се срещнаха във виетнамската столица Ханой на 27-28 февруари. Тогава Ким Чен Ун изиска глобите против страната му да бъдат вдигнати. Преговорите завършиха без подписването на какъвто и да е документ. В предишното в КНДР са обитавали двама някогашни американски президенти - Джими Kартър през 1994 и 2010 година и Бил Клинтън през 2009 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР