Американският президент Доналд Тръмп прогнозира, че на втората му среща

...
Американският президент Доналд Тръмп прогнозира, че на втората му среща
Коментари Харесай

Тръмп: Очаквам продължаване на напредъка на втората си среща с Ким

Американският президент Доналд Тръмп предвижда, че на втората му среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун ще има "продължаване на напредъка " от първата, съобщи АП.

Тръмп съобщи в Туитър, че отпътува на следващия ден сутринта за виетнамската столица Ханой, където би трябвало да беседва с Ким за денуклеаризацията. Според него севернокорейският водач знае, че "без нуклеарни оръжия страната му може бързо да стане една от огромните стопански сили където и да е по света ".

Американският държавен секретар Майк Помпейо сподели, че се надява да бъде реализирана "съществена стъпка напред ". Той предизвести, че "това може да не стане ", само че въпреки всичко "се надява, че ще стане ".

"Президентът Тръмп също по този начин споделя, че това ще отнеме време. Може да би трябвало да има още една среща на върха. Може да не успеем да свършим всичко идната седмица ", съобщи Помпейо по телевизия "Фокс нюз ".Според него КНДР продължава да е нуклеарна опасност, макар че Тръмп съобщи след срещата в Сингапур през юни, че "вече няма нуклеарна опасност от Северна Корея ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР