Американският президент Доналд Тръмп призова републиканските сенатори да бъдат единни

...
Американският президент Доналд Тръмп призова републиканските сенатори да бъдат единни
Коментари Харесай

Доналд Тръмп призова за единност при гласуването на новия закон за здравеопазването

Американският президент Доналд Тръмп прикани републиканските сенатори да бъдат единни и да се застъпят за новия закон за опазването на здравето. Днес Сенатът би трябвало да реши дали да стартират диалозите по новия законопроект.

На среща с хиляди бойскаути през вчерашния ден Тръмп се пошегува, че ще уволни министъра на опазването на здравето Том Прайс, в случай че не бъде признат новия закон, който анулира „ Обамакеър”, признат по времето на предходния държавен глава Барак Обама.

„ По-добре е да събере гласове. (…) В противоположен случай ще кажа: Том, ти си уволнен”, шеговито съобщи Тръмп, след което потупа другарски Прайс по рамото. Думите му провокираха смях измежду присъстващите.

Очаква се през днешния ден водачът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл да свика диспути по законопроекта.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн, на който неотдавна беше сложена диагноза рак, ще отиде през днешния ден в Сената, с цел да даде гласа си. От декларация на администрацията му излиза наяве, че Маккейн ще продължи да работи по значимите законодателни начинания като здравната промяна, закона за защитата и новите наказания против Русия, Иран, и Северна Корея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР