Американският президент Доналд Тръмп предупреди Китай, че в случай на

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди Китай, че в случай на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп предупреждава Китай да не допуска насилие в Хонконг

Американският президент Доналд Тръмп предизвести Китай, че при положение на използване на мощ против всеобщите митинги в Хонконг, има риск постигането на комерсиалното съглашение сред Вашингтон и Пекин да бъде сложено на тестване.

" То ще бъде реализирано доста мъчно ", посочи Тръмп, представен от ДПА, след което добави, че има доверие в китайския президент Си Дзинпин и по-конкретно в способността му да позволи рецесията по човечен метод.

Изказването на Тръмп е направено на фона на тежкия търговски спор сред Съединени американски щати и Китай, който двете страни се пробват да решат.

На журналистически въпрос дали Съединени американски щати поддържат стачкуващите в Хонконг, Тръмп избегна директния отговор, наблягайки, че поддържа свободата и демокрацията.

Припомняме, че през вчерашния ден по улиците на Хонконг демонстрираха над милион и половина души. Тръмп призна, че е бил впечатлен от публикуваните фрагменти с протестиращи.

Хонконг е част от Китай, откакто е върнат на Пекин през 1997 година от британците. Той е специфичен административен регион, с обезпечен статут до 2047 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР