Американският президент Доналд Тръмп подписа закона, с който се налагат

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа закона, с който се налагат
Коментари Харесай

Тръмп подписа закона за санкции срещу "Северен поток-2"

Американският президент Доналд Тръмп подписа закона, с който се постановат наказания на компании, свързани с построяването на трансграничния газопровод " Северен поток 2 ". Веднага откакто това стана ясно, основаната в Швейцария компания " Allseas ", занимаваща се с полагането на тръбите, разгласи прекратяване на работата до разяснение на глобите.

Вчера немският канцлер Ангел Меркел реагира остро на желанието на Тръмп да наложи глобите, което бе оценено от немски медии като " оповестяване на война на Тръмп ".

Санкциите в действителност са част от закона за бюджета за защита на Съединени американски щати за финансовата 2020 година, възлизащ на $738 милиарда, което е с 3,1% повече, по отношение на 2019 година

Подписът на Тръмп дава законова мощ на цялостен пакет пакет от голям брой законопроекти за финансирането на работата на държавното управление на обща стойност от $1,4 трлн. Един от тези пакети е създаването на Космически сили - шестия жанр войски в американските въоръжени сили.

 

" СЕГА " ПРИПОМНЯ:

Проектът " Северен поток-2 " включва построяването на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра газ годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Газопроводът преминава през териториални води или изключителните стопански зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

Украйна е срещу " Северен поток-2 ", тъй като се опасява да не загуби доходи от преноса на съветски газ, както и Полша, Латвия и Литва, които считат плана за политически. Той също е подложен на критика от Съединени американски щати, които интензивно се пробват да внедрят втечнения си природен газ на европейския пазар.

Газопроводът се поддържа най-вече от Германия и Австрия, които имат вяра, че планът ще ускори европейската енергийна сигурност. Берлин и Виена означават и надеждността на Русия като снабдител.

Санкциите на Съединени американски щати за газопровода " Северен поток-2 " няма да могат да спрат строителството му, заяви преди дни Блумбърг, базирайки се на висши източници в Белия дом. Според тях планът е съвсем приключен и глобите против газопровода, които бяха включени в бюджета на Съединени американски щати за защита, няма да могат да му причинят съществени вреди. Източниците означават, че в този момент Съединени американски щати ще се опитат да се съсредоточат върху противодействието на други съветски енергийни планове.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР