Американският президент Доналд Тръмп обвини Федералното бюро за разследване и

...
Американският президент Доналд Тръмп обвини Федералното бюро за разследване и
Коментари Харесай

Тръмп вдигна мерника на ФБР

Американският президент Доналд Тръмп упрекна Федералното бюро за следствие и Министерството на правораздаването, че са шпионирали нелегално предизборната му акция през 2016 година в услуга на кандидатката на демократите Хилъри Клинтън, предадоха американските медии.

Обвиненията на президента против ФБР бяха отправени ден, откакто Бюрото разгласява над 400 страници документи от следствието на хипотетичната съветска интервенция в президентските избори. Публикацията съдържа претенции към съда да позволи следене на сътрудника на Тръмп Картър Пейдж, обвинен, че сътрудничи на съветските секрети служби.

Тръмп упрекна ФБР, че е подвело съда, само че не показа доказателства за изказванието си. Самият Картър Пейдж съобщи пред Си Ен Ен, че изказванията за него са безпочвени: „ Това е толкоз неуместно. Нямам думи да го опиша. Смешно е! ".

Републиканецът Доналд Тръмп завоюва президентските избори през 2016 година, нанасяйки пестник на демократите. Те упрекнаха щаба му за връзки с Кремъл – нещо, което Тръмп отхвърля. Американските служби оповестиха, че е имало съветска офанзива на изборите за президент. От Москва отхвърлят обвиняванията, че са се намесили във вота за държавен глава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР