Американският президент Доналд Тръмп няма да се срещне с руския

...
Американският президент Доналд Тръмп няма да се срещне с руския
Коментари Харесай

Тръмп и Путин няма да имат официална среща във Виетнам

Американският президент Доналд Тръмп няма да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин във Виетнам в коридорите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие. Това заяви организация " Блумбърг " (Bloomberg), цитирайки представителят на американския държавен глава Сара Сандърс.

Причината за анулацията на срещата е натоварения график на ръководителя на Белия дом, показва Сандрърс.

Пред канала ABC тя позволява двамата водачи да се засекат в коридорите на срещата на върха и да беседват, само че това няма да бъде публична среща.

По-рано представителят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че Москва възнамерява да реализира съглашение за формата на срещата сред Путин и Тръмп във Виетнам в близко бъдеще. Според него диалозите могат да се проведат в петък, само че няма контрактуван дневен ред.

Във Виетнам по време на неофициална среща Путин и Тръмп може да обсъдят двустранните връзки, обстановката в Сирия и напрежението на Корейския полуостров, сподели преди този момент помощникът на съветския държавен глава Юрий Ушаков.

Руският и американският президент имаха необявени публично срещи на форума на върха на страните от Г-20 в Хамбург през юли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР