Американският президент Доналд Тръмп няма да присъства на церемонията по

...
Американският президент Доналд Тръмп няма да присъства на церемонията по
Коментари Харесай

Тръмп се скри - няма да присъства на местенето на посолството на САЩ в Йерусалим

Американският президент Доналд Тръмп няма да участва на церемонията по преместването на посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Йерусалим, съобщи БГНЕС.
Белият дом разгласи състава на делегацията, която ще участва на церемонията по откриването на новото посолство. Тя ще бъде ръководена от заместник-държавния секретар Джон Съливан и в нея ще взе участие дъщерята на Доналд Тръмп и негов консултант Иванка Тръмп със брачна половинка си Джаред Къшнър. Други членове на делегацията са представителят на американския президент за Близкия изток Джейсън Грийнблат и американският министър на финансите Стивън Мнучин.
Церемонията по преместването на американското посолство е планувана за 14 май, с цел да съвпадне със 70-тата годишнина от основаването на страната Израел.
В началото на март по време на визитата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Съединени американски щати, Тръмп загатна, че може и да участва на церемонията. Това сподели и преди 10 дни по време на взаимна конференция с немския канцлер Ангела Меркел. Той изрази гордостта си от това, че е имал смелостта, за разлика от своите прародители, да признае Йерусалим за столица на Израел.
Признаването на Йерусалим за столица е огромен удар против Палестина, чиито водачи желаят анексираният Източен Йерусалим за столица на самостоятелната страна Палестина.
Междувременно Тръмп поздрави Владимир Путин с встъпването му в служба като президент на Русия. Той изрази вяра за скорошно нормализиране на връзките сред Вашингтон и Москва. " Президентът го поздравява и с неспокойствие чака времето, когато ние, както се надяваме, ще успеем да възстановяваме връзките си с Русия ", съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс на постоянен брифинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР