Американският президент Доналд Тръмп няма да присъства на церемонията по

...
Американският президент Доналд Тръмп няма да присъства на церемонията по
Коментари Харесай

Тръмп няма да присъства на церемонията по преместване на посолството в Йерусалим


Американският президент Доналд Тръмп няма да участва на церемонията по преместването на посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Йерусалим.

Белият дом разгласи състава на делегацията, която ще участва на церемонията по откриването на новото посолство. Тя ще бъде ръководена от заместител държавния секретар Джон Съливан и в нея ще взе участие дъщерята на Доналд Тръмп и негов консултант Иванка Тръмп със брачна половинка си Джаред Къшнър. Други членове на делегацията са представителят на американския президент за Близкия изток Джейсън Грийнблат и американският министър на финансите Стивъ н Мнучин. Церемонията по преместването на американското посолство е планувана за 14 май, с цел да съвпадне със 70тата годишнина от основаването на страната Израел.

В началото на март по време на визитата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху Тръмп загатна, че може и да участва на церемонията. Това сподели и преди 10 дни по време на взаимна конференция с немския канцлер Ангела Меркел. Той изрази гордостта си от това, че е имал смелостта, за разлика от своите прародители, да признае Йерусалим за столица на Израел. Признаването на Йерусалим за столица е огромен удар против палестинските ръководители, които желаят анексираният Източен Йерусалим за столица на страната Палестина, към която се стремят. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР