Американският президент Доналд Тръмп каза, че федералното правителство ще даде

...
Американският президент Доналд Тръмп каза, че федералното правителство ще даде
Коментари Харесай

Тръмп обеща скоро да обяви плановете за отваряне на страната

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че федералното държавно управление ще даде насоки - може би още тази седмица, за анулация на рестриктивните мерки, наложени поради ковид. Някои щати ще могат евентуално да го създадат още преди 1 май, предадоха ДПА и ТАСС.

Говорейки от Белия дом, президентът сподели, че всеки губернатор ще може самичък да взема решение по кое време да направи това според от това какво е положението с разпространяването на инфекцията в неговия щат.

Броят на умрелите от COVID-19 в Ню Йорк надвиши 10 хиляди

По този мотив ДПА отбелязва, че в последните дни породи спор сред губернаторите и Тръмп, който в понеделник съобщи, че има "абсолютната " власт да взема решение по кое време и по какъв начин да се отвори страната.

Вчера Тръмп сподели, че повече от 20 от 50-те щата са "в доста добра форма " и там рестриктивните мерки може да бъдат анулирани по-рано, за някои може би до 1 май.

Въпреки това президентът акцентира, че измененията в изключителните ограничения може да стават единствено с негово единодушие, даде обещание скоро да има нови федерални рекомендации по какъв начин да става това и заяви, че в четвъртък евентуално ще се състои видеоконференция с всички губернатори на тази тематика.

Броят на умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати надвиши 25 хиляди

Засега санитарните ограничавания в Съединени американски щати са до 30 април. По данни на университета "Джонс Хопкинс " в Съединени американски щати са доказани повече от 600 000 случая на инфектирани, умряли са над 25 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР