Американският президент Доналд Тръмп искал да убие своя сирийски колега

...
Американският президент Доналд Тръмп искал да убие своя сирийски колега
Коментари Харесай

Тръмп искал покушение над Асад, твърди жутналистът Удуърд

Американският президент Доналд Тръмп желал да убие своя сирийски сътрудник Башар Асад вследствие на химическа офанзива против цивилни жители , твърди нова книга на Боб Удуърд, оповестяват медиите по света.

Министърът на защитата Джеймс Матис споделил на Тръмп, че ще се " оправи ", само че вместо това възнамерявал стеснен въздушен удар .

Удуърд е именит публицист , чийто репортажи по абсурда " Уотъргейт " слагат началото за оставката на президента Ричард Никсън . С новата си книга, той твърди, че показва администрацията на Тръмп посредством вътрешния му кръг.

Според Белия дом, книгата има за цел да показа президента Тръмп в неприятна светлина. " Тази книга е нищо повече от измислени истории ", разяснява Белият дом.

Матис сравнявал разбирането на Тръмп за международната политика с шестокласник , откакто президентът слага под въпрос наличието на войски на Корейския полуостров

Според книгата, Тръмп споделил на Матис за Асад: " Да го убием, давай " , като Матис дава обещание, само че подхваща единствено ракетният удар.

В различен случай, някогашният г лавен стопански консултант Гари Кон вижда писмо на бюрото в Овалния кабинет и смятайки, че това е рисково за националната сигурност, в случай че Тръмп го подпише, той го взима . Става въпрос, Съединени американски щати да се отдръпват от сериозно комерсиално съглашение с Южна Корея . " Той в никакъв случай няма да види документа. Трябваше да защитя страната ", споделил Кон на сътрудниците си..

Джеф Сешън, основен прокурор на Съединени американски щати , който е измежду първите, които поддържат кандидатурата на Тръмп за президент, бил подиграван от президента поради акцента му и го нарекъл " изменник " поради съветското следствие. " Този човек е умствено изостанал. Той е от тези тъп южняци ", споделил Тръмп за Сешън.

Чрез сметките на членовете на вътрешния кръг, Удуърд акцентира нефункциониращият Бял дом , хаосът и вътрешните битки. Джарерд Къшнър и Иванка Тръмп са подложени на критика от вътрешния кръг, а туитовете на Тръмп са друга тематика, обхваната в цялата книга.

Началникът на кабинета на Белия дом Джон Кели наричал Тръмп глупак и описвал Белия дом като " Лудият град ", съгласно Удуърд.

В изказване на Белия дом Кели разяснява, че " концепцията, в миналото да съм нарекъл президента глупак, не е вярна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР