Американският президент Доналд Тръмп е наредил на своите представители да

...
Американският президент Доналд Тръмп е наредил на своите представители да
Коментари Харесай

Тръмп нареди да не се подписва заключителната декларация на Г-7

Американският президент Доналд Тръмп е наредил на своите представители да не подписват заключителната декларация след приключването на срещата на Г-7, която се организира в Канада. Той съобщи това в Туитър.

„ Заради лъжливите изказвания на [канадския премиер] Джъстин [Трюдо] на неговата конференция и поради обстоятелството, че Канада постанова високи мита по отношение на американските фермери, служащи и компании, подредих на американските представители да не утвърждават официалното съобщение, тъй като ние обсъждаме въвеждането на мита върху колите, наводнили пазара на Съединени американски щати “, акцентира президентът Тръмп.

Президентът упрекна Трюдо в неистини. Тръмп описа, че канадският министър председател е бил „ мирен и мек “ по време на диалозите. Но откакто стопанинът на Белия дом е изхвърчал за Сингапур, Трюдо е декларирал, че „ американските мита са били оскърбителни “. „ Това е доста непорядъчно и колебливо “ от негова страна, съобщи Тръмп.

Според него американските мита са отговор на канадските налози в размер на „ 270% върху млечната продукция “, внасяна от Съединени американски щати.

По-рано Трюдо разгласи, че членовете на Г-7 са съумели да съгласуват заключително официално съобщение след приключването на срещата на най-развитите страни в света. „ Ние излязохме със заключителна декларация от името на всички страни “, сподели канадският министър председател, говорейки за резултатите от срещата на най-високо равнище.

В Г-7 влизат Англия, Франция, Германия, Съединени американски щати, Япония, Италия и Канада. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР