Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп огласи наградите си за фалшиви новини

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила най-накрая огласи носителите на противоречивите "награди за подправени вести ", съобщи Франс прес. След траял няколко дни съспенс, Тръмп най-накрая разгласява в обичаното си средство за връзка - Туитър - линк към листата с "наградените " на формалния уебсайт на Републиканската партия.

Няколко часа по-рано двама сенатори от личния му лагер разкритикуваха остро непрестанните му нападки против медиите.

Интересът към листата с "лауреатите " беше толкоз огромен, че минути след поста на Тръмп в Туитър, уеб сайтът на републиканците блокира.

2017-та беше година на настървена пристрастност, на подмолно медийно отразяване и на безсрамни подправени вести. Проучванията демонстрираха, че над 90 % от информацията за президента Тръмп в медиите е отрицателна, се чете във встъплението към листата, включващ телевизия Си Ен Ен, в. "Ню Йорк таймс " и "Вашингтон пост " - нормални цели на милиардера.

And the FAKE NEWS winners are...https://t.co/59G6x2f7fD
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 18, 2018
В листата попадат също телевизия Ей Би Си, сп. "Тайм " и "Нюзуик ".Сюжети на телевизия Си Ен Ен заемат четири от единадесетте места в листата на Тръмп, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред удостоените е не публицист, а носителят на Нобелова премия за стопанска система за 2008 година и създател на публикации за "Ню Йорк таймс " Пол Кругман, който "в деня на съкрушителната историческа победа на президента Тръмп сподели, че стопанската система в никакъв случай няма да е съвземе ", до момента в който през днешния ден Съединени американски щати са в цъфтящо икономическо здраве.

В листата участва и смущаващата неточност на публицист деец от телевизия Ей Би Си, Брайън Рос, който беше отхвърлен за четири седмици, откакто неправилно заяви, че Тръмп е инструктирал съветника си Майкъл Флин да се свърже с емисари на Кремъл преди избирането си през ноември 2016 година

Веднага след публикуването на листата, Тръмп написа в Туитър второ, по-положително обръщение: "Като изключим изопаченото и подмолно медийно отразяване, има и доста чудесни публицисти, които почитам, и доста ДОБРИ НОВИНИ, с които американците могат да се гордеят! ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР