Американският президент Доналд Тръмп благодари на руския си колега Владимир

...
Американският президент Доналд Тръмп благодари на руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Тръмп към Путин: Благодаря, че ми изгони дипломатите!

Американският президент Доналд Тръмп благодари на съветския си сътрудник Владимир Путин за неговото решение да изгони от Русия 755 чиновници в дипломатическите задачи на Съединени американски щати в страната. Президентът на Съединени американски щати свика конференция в голф клуба си в щата Ню Йорк, където преди този момент организира заседание с вицепрезидента Майкъл Пенс, със съветника по националната сигурност Хърбърт Макмастър и шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпео.

За пръв път Тръмп разяснява контрамерките на Русия против стягането на глобите на Съединени американски щати против Русия. " Искам да му благодаря (на Путин), тъй като ние се опитваме да съкратим нашия фонд за заплати. И що се отнася до мен, аз съм доста признателен, че той освободи огромен брой хора, тъй като в този момент ние ще плащаме по-малко. Няма действително съображение за връщането им в Русия ", сподели Тръмп.

" Ще спестим доста пари ", заключи той. По мотив следствието против него за сговор с Русия президентът съобщи: " Между нас и Русия не е имало никакъв сговор, даже назад. Русия похарчи доста пари, действайки против мен ". Той упрекна Москва, че е финансирала съставянето на досие с компромат против него.

В същото време той оцени високо обстоятелството, че Русия и Китай поддържаха глобите против Северна Корея поради ракетно-ядрените й тествания. " Ако Северна Корея прави нещо, даже единствено да намерения за офанзиви против някого, който обичаме или който представляваме, против нашите съдружници, против нас, те би трябвало доста да се разтревожат. Знаете ли за какво? Защото следователно с тях ще се случи нещо, което не могат даже да си показват ", предизвести още веднъж Тръмп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР