Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Джо Байдън планира да отбележи втората годишнина от щурма в Капитолия с церемония в Белия дом

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в възнамерява да означи в петък втората годишнина от щурма в Капитолия на 6 януари 2021 година с гала в Белия дом, съобщи Ройтерс, базирайки се на канцеларията на президента.

Събитието ще даде рядка опция на демократа Байдън да навлезе в продължаващите проблеми, провокирани от смъртоносния протест на поддръжниците на неговия предходник републиканец Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. Действията им прекъснаха одобряването на изборната му победа през 2020 г.  Байдън осъди протеста като опасност за демокрацията и върховенството на закона, само че той рядко загатва поименно предшественика си и концентрира ръководството си към обединяването и премахването на разделянето в страната на партиен принцип.

Малко преди да стартира третата година от мандата си, Байдън сподели, че има намерение да се кандидатира за още един четиригодишен мандат на идващите президентски избори през 2024 година, само че още не е оповестил публично кандидатурата си.

Миналия месец ръководената от демократите комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати, проверяваща нападението от 2021 година, изиска от федералната прокуратура да повдигне четири обвинявания против Тръмп, в това число във възпрепятстване и протест.  

За пръв път в историята Конгресът предложи някогашен президент да бъде измамен под наказателна отговорност. Тръмп, който е разследван и по две други федерални обвинявания, отхвърли следствието на Камарата, обявявайки го за партийно, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР