Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Байдън потвърди американската подкрепа за Япония след поредното ракетно изпитание на Пхенян


Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в посочи през днешния ден пред японския министър председател Фумио Кишида " непоклатимия ангажимент " на Вашингтон към защитата съюзническата страна, откакто тази заран Северна Корея извърши тестване на балистична ракета, прелетяла над Япония, съобщи Ройтерс.

Двамата водачи са удостоверили, че ще продължат тясното съдействие между тях, както и с Южна Корея и с интернационалната общественост, с цел да координират кратковременен и дълготраен отговор на дейностите на Пхенян.

Говорителят на Белият дом Джон Кърби дефинира тестването като дестабилизиращо, съобщи Ройтерс. Той сподели пред телевизия Ем Ес Ен Би Си, че американският президент е разговарял със съдружниците в района и че е още веднъж е удостоверил поддръжката на Съединени американски щати. 

" Ще продължим да водим диалози и съвещания със съдружниците и сътрудниците си за това какви дейности би било най-добре да предприемем в бъдеще ", сподели Кърби. Той напомни, че наскоро Съединени американски щати и Южна Корея организираха взаимни военни учения и повтори, че Вашингтон има предпочитание да договаря с Пхенян, само че без предварителни условия.

Съединени американски щати желаят на следващия ден да се свика изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради дейностите на Северна Корея. Предстои да бъде отправено такова искане, споделиха неназовани дипломати, представени от ДПА. Все още не е ясно дали съвещанието ще може да се състои на следващия ден, защото тази година в този ден се отбелязва еврейският празник Йом Кипур, отбелязва организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР