Американският президент Джо Байдън заяви за пръв път след руското

...
Американският президент Джо Байдън заяви за пръв път след руското
Коментари Харесай

Байдън: Идеята, че Путин някога ще победи Украйна, е непостижима. Готов съм да говоря с него

Американският президент Джо Байдън съобщи за пръв път след съветското навлизане в Украйна, че би бил подготвен да приказва с Владимир Путин, в случай че съветският водач в действителност желае да постави завършек на войната, съобщи Актуално.

Байдън приказва по време на държавно посещаване на френския президент Еманюел Макрон, който сподели, че ще беседва още веднъж с Путин след визитата си във Вашингтон и предизвести да не се прекъсват диалозите с съветския водач. На взаимна конференция с Макрон Байдън сподели, че няма непосредствени проекти да се свърже с Путин, само че оставя отворена опцията. „ Готов съм да приказвам с господин Путин, в случай че той фактически има интерес да потърси метод да постави завършек на войната. Той към момента не е направил това. Ако казусът е подобен, след съвещания с моите френски другари и тези от НАТО, ще се веселя да седна с Путин, с цел да видя какво има поради. Той към момента не е направил това “, сподели Байдън.

Байдън и Макрон дадоха обещание дълготрайна поддръжка на Украйна, която се бори против съветските нашественици. „ Има един метод тази война да завърши – рационалният метод. Путин да се изтегли от Украйна. Но наподобява, че няма. Бомбардира детски ясли, лечебни заведения, домове за деца. Отвратително е това, което той прави. Идеята, че Путин в миналото ще победи Украйна, е непостижима. Той е сметнал неправилно всяко едно нещо, което в началото е изчислявал “, сподели Байдън, представен от БГНЕС. На собствен ред Макрон посочи, че възнамерява да беседва с Путин частично за сигурността на окупираната от Русия Запорожка АЕЦ. „ Ще продължа да приказвам с президента Путин “, сподели Макрон, като прикани към старания „ за попречване на ескалация и за реализиране на съответни резултати “. Но сходно на Байдън, френският президент сподели, че няма да тласне украинския си сътрудник Володимир Зеленски към кротичък проект, който той няма да одобри. " Ние в никакъв случай няма да призоваваме украинците да създадат компромис, който няма да бъде допустим за тях ", акцентира Макрон. Той сподели още, че Зеленски е посочил „ същинска воля “ да реализира мир и добави: „ Нашата работа би трябвало е да работим дружно с него “. След нашествието Зеленски настоя Украйна да си върне всички територии, завзети от Русия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР