Американският президент Джо Байдън заяви, че ще изисква от американците

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че ще изисква от американците
Коментари Харесай

Байдън може да задължи летящите със самолет американци да се ваксинират срещу коронавируса

Американският президент Джо Байдън съобщи, че ще изисква от американците да се имунизират против COVID-19 при вътрешни пътувания, в случай че съветниците му по въпросите на пандемията предлагат такова деяние.

Байдън беше запитан по кое време ще реши да вкара наложителна имунизация за жителите на страната при пътувания. " Когато получа [съответните] рекомендации от медицинския си екип ", съобщи президентът, който пътува до Делауеър за новогодишните празници.
Турция към този момент е на нокти поради първите забележими удари на Омикрон
Ежедневните нови случаи на ковид в Турция скочиха над 30 000 във вторник (28 декември) за първи път от 19 октомври насам, сочат д...
Прочети повече
Идеята за наложителна имунизация против ковид при вътрешни пътувания се разисква от месеци от администрацията на Вашингтон, а разпространяването на Омикрон накара Белия дом да преразгледа нуждата от такива условия. В края на предишния месец прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че Байдън не изключва никакви благоприятни условия, само че ще разчита на рекомендациите на здравните специалисти.

По-рано американският Федерален център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) преразгледа оценките си за разпространяването на Омикрон в страната, като ги намали доста. Миналата седмица CDC разгласява статистика, съгласно която 73,2% от новите случаи на коронавирусна зараза в Съединени американски щати през седмицата, приключваща на 18 декември, са били свързани точно с варианта Омикрон. Въз основа на това регулаторът заяви, че разновидността към този момент е станал преобладаващ в Съединени американски щати. Според данните, обновени през вчерашния ден делът на инфектираните с Омикрон през този интервал е понижен до 22,5 %, до момента в който вариантът Делта е разгласен за преобладаващ, причинявайки 77% от инфекциите.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР