Американският президент Джо Байдън заяви, че Израел има не само

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че Израел има не само
Коментари Харесай

Байдън: Израел има не само правото, но и „отговорността” да се защитава

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Израел има освен правото, само че и „ отговорността ” да се пази след кървавото нахлуване на „ Хамас ”, написа Българска телеграфна агенция. 

„ Израел би трябвало да направи всичко по силите си, колкото и да е мъчно, с цел да отбрани почтените цивилни ”, сподели американският президент на взаимна конференция с австралийския министър председател Антъни Албанезе в Белия дом.

Байдън също по този начин прикани нападенията против палестинци от страна на израелски заселници на Западния бряг да „ спрат незабавно ”.

„ Продължавам да съм смутен от екстремистките (еврейски) заселници, които атакуват палестинците на Западния бряг ”, сподели Байдън и упрекна еврейските колонисти, че наливат масло в огъня, показва Ройтерс.

„ Те атакуват палестинците тук-там, които им принадлежат ”, сподели американският президент на конференцията, добавя Българска телеграфна агенция. 

Байдън уточни също, че районът би трябвало да се приготви за края на спора сред Израел и „ Хамас ” и за това „ какво следва ”, като повтори позицията на Съединени американски щати за решение с две страни на палестинци и израелци, незабавно щом сегашният спор се успокои.

Американският президент съобщи, че не е „ претендирал ” от израелския министър председател Бенямин Нетаняху да отсрочи възможна сухопътна интервенция в Газа, до момента в който не бъдат освободени заложниците, държани от „ Хамас ”.

„ Не, това е тяхно решение, не съм претендирал нищо от тях ”, сподели Байдън в отговор на въпрос на конференцията и добави: „ Това, което му споделих, беше, че в случай че е допустимо, тези хора да бъдат изведени безвредно. Това е, което той би трябвало да направи ”.

Американският президент сподели още, че не е сигурен в броя на жертвите, посочени от „ Хамас ” при гърмежа в болница в Газа на 17 октомври.

Палестински публични представители обявиха, че при удара против болница „ Ахли Араб ” във вторник вечерта са починали 471 души, само че съгласно американското разузнаване броят им е сред 100 и 300, показва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР