Американският президент Джо Байдън ще прехвърли за кратко властта на

...
Американският президент Джо Байдън ще прехвърли за кратко властта на
Коментари Харесай

Джо Байдън прехвърля временно президентската власт на Камала Харис

Американският президент Джо Байдън ще трансферира за малко властта на вицепрезидента Камала Харис, до момента в който той се подлага на " рутинна колоноскопия " в Националния боен медицински център на Уолтър Рийд, заяви Белият дом, представен от ABC News.

Байдън е отпътувал рано през днешния ден към медицинския център в предградията на Вашингтон за първия си обикновен физически обзор като президент. Прессекретарят Джен Саки съобщи, че Байдън ще бъде под анестезия по време на процедурата и ще трансферира властта на Харис.

Медицинската процедура се състои един ден преди 79-ия рожден ден на американския президент, предава Ройтерс.

Байдън ще премине годишния си обзор в медицинския център " Уолтър Рийд " в Бетезда, щата Мериленд, сподели Саки и добави, че детайлности ще бъдат огласени по-късно.

По график Байдън би трябвало да се върне в Белия дом по-късно през днешния ден, с цел да продължи да извършва президентските си отговорности, измежду които е и церемониалното опрощение на пуйки в навечерието на Деня на благодарността. После Байдън ще замине за родния си щат Делауеър за двата почивни дни.

На 78 години Байдън е най-възрастния човек, поел поста президент в историята на Съединени американски щати. Макар да има спекулации дали той ще се кандидатира за втори мандат през 2024 година, Байдън сподели, че чака да се кандидатира още веднъж дружно с вицепрезидентката Камала Харис.

Това краткотрайно прекачване на властта е заложено в Конституцията на Съединени американски щати, като сходна процедура е осъществена пред 2002 и 2007 година по време на ръководството на Джордж Буш.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР