Американският президент Джо Байдън приветства възстановяването на американската икономика и

...
Американският президент Джо Байдън приветства възстановяването на американската икономика и
Коментари Харесай

Байдън в речта За състоянието на съюза: САЩ ще се защитават, ако Китай застраши суверенитета ни

Американският президент Джо Байдън приветства възобновяване на американската стопанска система и основаването на рекордните 12 милиона работни места в речта си " За положението на съюза ", като в същото време прикани републиканците да спрат да се " борят в името на самата борба " , заяви Ройтерс.

Продължилото 72 минути послание към Конгреса, откакто републиканците поеха контрола над Камарата на представителите, следваше тематиките, на които той неведнъж се е спирал от началото на мандата си.

Предлагаме ви фрагменти от речта на Байдън представени от Ройтер и Българска телеграфна агенция.

Америка, великата

" Историята на Америка е история на напредъка и ние сме единствената страна, която е излизала от всяка рецесия по-силни, в сравнение с когато сме влизали в нея. Това е, което ние вършим още веднъж. "

" Днес Covid към този момент не управлява живота ни. А преди две години нашата народна власт беше изправена пред най-голямата опасност след Гражданската война. Днес, въпреки и засегната, нашата народна власт остава непоклатима и несломима . "

Икономиката на Съединени американски щати

В енергична тирада, посрещната с овации от демократите и освирквания от републиканците, Байдън сподели, че неговите стопански проекти, с милиарди долари дотации за локално произвеждане, в това число полупроводници, оказват помощ на Съединени американски щати да завоюват икономическата конкуренция.

" Преди две години стопанската система ни се задъхваше. Когато заставам тук довечера, ние създадохме рекордните 12 милиона нови работни места - повече работни места, основани за две години, в сравнение с който и да е президент в миналото е създавал за четири години. Преди две години КОВИД беше затворил нашите предприятия, затвори учебните заведения ни и ни лиши от толкоз доста неща. "

" Моят стопански проект е за вложение в места и хора, които са били забравени . На фона на икономическите разтърсвания през последните четири десетилетия, прекалено много хора бяха изоставени или третирани сякаш са невидими. "

" Може би това сте вие, които гледате у дома. Спомняте си работните места, които изчезнаха. И се чудите дали въобще съществува път за вас и децата ви да вървите напред без да се преместите. Разбирам ви. "

" Ето за какво построяваме стопанска система, в която никой не е зарязан. Работните места се завръщат, гордостта се завръща с помощта на изборите, които направихме през последните две години. Това е проект за възобновяване на Америка и реализиране на действителна смяна във вашия живот. "

Моите другари републиканци

" Към моите другари републиканци, в случай че можехме да работим дружно в предходния Конгрес, няма причина да не можем да работим дружно и в новия Конгрес. Хората ни изпратиха ясно обръщение. Да се борим поради битката, власт поради властта, спорове поради самите спорове, не ни води до на никое място . "

" И това постоянно е било моето виждане за страната: да възстановим душата на нацията, да възстановим гръбнака на Америка: междинната класа, да обединим страната. Ние сме изпратени тук, с цел да довършим работата! "

" Вече сме финансирали над 20 000 плана, в това число в огромни летища от Бостън до Атланта и Портланд... Искрено благодаря на моите другари републиканци, които гласоподаваха за закона. А на моите другари републиканци, които гласоподаваха срещу него, само че въпреки всичко желаят да финансираме планове в техните региони, споделям не се тормозете. Обещах да бъда президент на всички американци. "

Големите фармацевтични компании

" Всеки ден милиони хора се нуждаят от инсулин, с цел да управляват диабета си, с цел да могат да останат живи. Инсулинът съществува от 100 години. Производството му коства на фармацевтичните компании единствено 10 $ за флакон. Но огромните фармацемтични компании незаслужено таксуват хората със стотици долари - и осъществя рекордни облаги. Повече няма да е по този начин... Да ограничим цената на инсулина на 35 $ месечно за всеки американец, който се нуждае от него. "

" Големите корпорации освен се възползват от данъчния кодекс. Те се възползват от вас, американските консуматори. "

Реформи в полицията

" Всички желаеме едно и също нещо. Квартали без принуждение . Правоохранителни органи, които печелят доверието на общността. Нашите деца да се прибират в сигурност. "

" Равна отбрана пред закона; това е заветът, който имаме в Америка... Знам, че множеството служители на реда са положителни, почтени хора. Те рискуват живота си всякога, когато обличат униформата. Но това, което се случи с Тайър в Мемфис, се случва прекомерно постоянно. Трябва да се оправим по-добре. "

Подкрепа за Украйна

" Ние обединихме НАТО и изградихме световна коалиция. Застанахме против експанзията на (руския президент Владимир) Путин. Ние застанахме на страната на украинския народ. "

" Тази вечер към нас още веднъж се причисли посланичката на Украйна в Съединените щати. Тя съставлява освен своята нация, само че и смелостта на своя народ. Посланик, Америка е обединена в нашата поддръжка за вашата страна . Ние ще бъдем с вас толкоз дълго, колкото е належащо. "

Предизвикателно обръщение към Китай


Съединени американски щати ще се пазят, в случай че Китай заплаши суверенитета ни, съобщи американският президент Джо Байдън. Той уточни, че Вашингтон е подготвен да си сътрудничи с Пекин по въпроси, които са от интерес на Съединени американски щати, и в името на богатството на света.

" Но не оставайте с неправилно усещане. Както декларирахме пределно ясно предходната седмица - в случай че Китай заплаши суверенитета ни, ще защитим страната си. Както и направихме ", посочи американският водач.

Думите на Байдън са свързани със свалянето в неделя на китайски балон, който навлезе в американското въздушно пространство и за който се допуска, че е бил употребен за шпионски цели. Балонът бе свален от Съединени американски щати с ракета край крайбрежията на щата Южна Каролина.

Байдън акцентира, че ясно е декларирал на китайския президент Си Цзинпин, че Съединени американски щати желаят състезание, само че не и спор .

" Няма да се оправдавам за това, че влагаме, с цел да създадем Америка мощна. Инвестираме в американски нововъведения, в промишлености, които ще дефинират бъдещето и които китайското държавно управление желае да господства ", разясни американският президент.

" През миналите две години демокрациите станаха по-силни, а не по-слаби. Авторитарните режими станаха по-слаби, а не по-силни ", сподели Джо Байдън.

Светът е изправен пред съществени провокации, съобщи президентът.

" Съюзниците се засилват, харчат повече и вършат повече. Появяват се мостове сред сътрудниците в Тихоокеанския район и тези в Атлантическия район и тези, които залагат против Америка, схващат какъв брой са сбъркали. Никога не е добра концепция да залагаш против Америка ", безапелационен бе Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР