Американският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването си

...
Американският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването си
Коментари Харесай

15 указа след встъпването в длъжност: Байдън заличава скоропостижно наследството от Тръмп

Американският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването си в служба, отменяйки политики на своя предходник Доналд Тръмп и предприемайки първи ходове по отношение на пандемията от ковид и климатичните промени, предадоха международните организации.

В първия си ден като президент Байдън издаде изпълнителни заповеди за връщане на Съединени американски щати към Парижкото съглашение за климата и за наложително носене на маски във федералните здания и на федерални земи.

При подписването на няколко указа пред кореспонденти в Овалния кабинет той съобщи, че " няма време за губене ".

" Някои от изпълнителните дейности, които ще подпиша през днешния ден, ще оказват помощ да се промени ходът на рецесията с КОВИД, ще се борим с климатичните промени по метод, по който не сме работили до момента, и ще се стремим към прогрес към расово тъждество и оказване на поддръжка на други общности, които не са получавали уместно отношение ", сподели президентът.

Байдън разпореди анулация на разрешението за създаване на нефтопровода " Кийстоун Екс Ел " .

Той също по този начин анулира оповестеното от Тръмп изключително състояние , помогнало за финансиране на строителството на стена по границата сред Съединени американски щати и Мексико , и постави завършек на възбраната за пътешестване , засягаща някои страни с преобладаващо мюсюлманско население.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР