Американският президент Джо Байдън печели без затруднение и без изненади

...
Американският президент Джо Байдън печели без затруднение и без изненади
Коментари Харесай

Байдън печели без затруднение първата изборна проверка по пътя си към втория мандат

Американският президент Джо Байдън печели без усложнение и без изненади първата изборна инспекция по пътя си към втори мандат в Белия дом на първичните избори на демократите в Южна Каролина през вчерашния ден, съобщи Франс прес, като се базира на прогнози на водещите американски медии.

Байдън, който разчита на забележителен броя чернокожи гласоподаватели в този закостенял щат в американския Юг, печели първичните избори против двама други кандидати с доста огромно болшинство, демонстрират тези прогнози.

Самият президент, който нощес беше в Калифорния, преди да отпътува за Невада преди идващите избори във вторник, побърза да съобщи, че през ноември ще победи евентуалния си конкурент от Републиканската партия - предшественика си Доналд Тръмп.

" През 2024 година жителите на Южна Каролина още веднъж споделиха думата си и аз нямам никакво подозрение, че ни поставихте на пътя към нова президентска победа и ново проваляне за Доналд Тръмп ", означи той в изказване.
На това първо публично гласоподаване в конкуренцията за номинацията на Демократическата партия, която Байдън съвсем несъмнено ще завоюва, трябваше да се ревизира на първо място нивото на изборната интензивност, изключително измежду афроамериканския електорат.

През 2020 година афроамериканците от Южна Каролина, които съставляват огромна част от популацията на този робовладелски в миналото щат в югоизточната част на страната, помогнаха на Байдън да избави акцията си на първичните избори, помагайки му да разчистиха пътя си към Белия дом.

Срещу 81-годишния президент се изправиха едва известният конгресмен от Минесота Дийн Филипс, правоприемник на огромна компания за сладоледи и десерти, и Мариан Уилямсън, авторка на бестселъри за личностно развиване.

Вчера президентът се появи в предизборния си щаб в Уилмингтън, в родния си щат Делауеър, преди да отпътува за акциите в Калифорния и Невада.

" Това не е просто акция. Това е по-скоро задача. За положителното на тази страна ние не трябва да губим /.../ И го споделям от все сърце. Не става дума за мен, а за нещо, което надалеч надвишава моята персона ", акцентира той.
Ден по-рано Байдън подреди да бъдат осъществени удари против иранските елитни сили и проиранските групировки в Ирак и Сирия като ответна мярка за гибелта на американски бойци в Йордания, в и без друго взривоопасната конюнктура в Близкия изток.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР