Американският президент Джо Байдън обяви нова програма за временно приемане

...
Американският президент Джо Байдън обяви нова програма за временно приемане
Коментари Харесай

Русия обяви, че ще спре войната, когато НАТО спре да я заплашва

Американският президент Джо Байдън разгласи нова стратегия за краткотрайно приемане на бежанци от Украйна

Боевете в Източна Украйна не престават, осведоми

Русия разгласи, че ще приключи военните си дейности, когато НАТО спре да употребява украинската територия, с цел да я заплашва. Москва акцентира, че обсаденият Мариупол е изцяло високомерен. Сраженията по съвсем 450-километровия фронт не престават, само че досега Русия не е отбелязала някакъв важен боен триумф. Военните на Москва са съумели да завладяват квартали на няколко градове в Източна Украйна, както и пристанищния Мариупол.

В четвъртък съветският президент Владимир Путин подреди на армията да спре опита за завладяване на стоманодобивния цех „ Азовстал” в Мариупол, в който са се барикадирали 36-та украинска дивизия и елементи на батальона Азов. Вместо това той изиска големият комплекс да бъде блокиран, тъй че да не може и пиле да прехвръкне. Руският министър на защитата Сергей Шойгу е докладвал, че Мариупол е към този момент напълно под контрола на съветските елементи.

„ Уважаеми Владимир Владимирович, Въоръжените сили на Руската федерация и Народната Милиция на Донецката национална република освободиха Мариупол”, съобщи Шойгу.

Веднага след новината за завладяването на Мариuпол, Путин подреди на съветските военни да спрат щурма на завода "Азовстал ", в който са се барикадирали украински бойци, дружно с дами и деца. „ Смятам, че предлагането за взлом в индустриалната зона е излишно. В този случай е значимо да помислим за запазването на живота и здравето на нашите бойци и офицери. Няма потребност да се катерите по тези катакомби и да пълзите подземен. Блокирайте тази индустриална зона, с цел да не може муха да мине през нея”, уточни съветският президент Путин.

Решението на Путин да приключи интервенцията в "Азовстал " е по-скоро агитационен ход, в сравнение с подобен с военно или филантропично значение, настояват западни анализатори. Причината е, че след завладяването на Мариупол от съветските военни, заводът няма никакво значение за хода на военните дейности.

„ Ситуацията на изток и юг остава извънредно тежка. Окупаторите се пробват с новата си масирана офанзива да сграбчен най-малко някаква победа, най-малко нещо, с което да нахранят своите пропагандни представители. Моите сърдечни благодарности към всеки наш защитник”, безапелационен е украинския президент Зеленски.

Броят на изведените от Мариупол се оказа неведнъж по-малък от предстоящото. Киев се надяваше да изтегля с 90 рейса към 6 хиляди от общо 100-те хиляди цивилни. Днес обаче, едвам 800 души са напуснали града.

„ Имаме потребност от отмора след обстрела, след целия този призрачен сън. Крием се в изби от 30 дни”, споделя Тамара, гражданин на Мариупол.

Междувременно американският президент Джо Байдън разгласи нова стратегия за краткотрайно приемане на бежанци от Украйна. Програмата е наречена "Единни за Украйна " и според нея, украинци, които имат американски спонсор, могат да останат 2 години, само че без да получат поданство. Байдън разгласи, че отпуска и 800 милиона $ военна помощ за Украйна, която включва тежко артилерийско оръжие, амуниции и тактически дронове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР