Американският президент Джо Байдън назначи ветерана дипломат Бриджит Бринк за

...
Американският президент Джо Байдън назначи ветерана дипломат Бриджит Бринк за
Коментари Харесай

Байдън назначи нов посланик на САЩ в Украйна

Американският президент Джо Байдън назначи ветерана посланик Бриджит Бринк за нов дипломат на Съединени американски щати в Украйна, заяви Ройтерс, базирайки се на Белия дом. С това решение ще бъде запълнена стоящата празна в продължение на съвсем три години основна позиция.

Бринк, която сега е дипломат на Съединени американски щати в Словакия, е професионален посланик от 25 години и е работила в Узбекистан и Грузия, както и на няколко висши позиции в Държавния департамент и в Съвета по национална сигурност на Белия дом.

Назначението на поста, който беше незает, откогато някогашният президент Доналд Тръмп ненадейно отзова тогавашния дипломат на Съединени американски щати в Украйна Мари Йованович през май 2019 година, би трябвало да бъде доказано от американския Сенат.

Съобщението за назначението на Бринк пристигна по време на аудиенция в Киев на държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин, където те се срещнаха с президента Володомир Зеленски и други високопоставени украински публични лица.

Посещението имаше за цел да покаже поддръжката на Запада за Украйна и министрите също по този начин дадоха обещание нова помощ на стойност 713 $ млн. евро за държавното управление на Зеленски и за страните от района, където съветската инвазия породи опасения за по-нататъшна експанзия от страна на Москва.

По време на пътуването Вашингтон също по този начин разгласи, че американските дипломати ще се върнат в Украйна тази седмица - в началото възобновявайки " еднодневни пътувания " от Полша, където сега се намират, до град Лвов в Западна Украйна.

Американските дипломати напуснаха посолството в Киев две седмици преди започването на съветската инвазия на 24 февруари.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР