Американският президент Джо Байдън назначи бившия си близък съветник и

...
Американският президент Джо Байдън назначи бившия си близък съветник и
Коментари Харесай

Байдън назначи спецпосланик по „Северен поток-2“

Американският президент Джо Байдън назначи някогашния си непосредствен консултант и някогашен специфичен делегат на Държавния департамент по интернационалните енергийни въпроси на сходна позиция, обвързвана с газопровода " Северен поток-2 ". Това заяви портала Axios.

Според източниците на изданието назначението на Хохщайн, който по-рано изрично се противопоставяше на осъществяването на този план, значи, че той ще " интензивно ще търси ефикасна тактика " за Съединени американски щати. Той ще се грижи и за връзките с Германия.
 Седмици оставали до завършването на газопровода „ Северен поток - 2 “ Седмици оставали до завършването на газопровода „ Северен поток - 2 “
Строителните действия по газопровода „ Северен поток - 2 “ са във финалната фаза, остават единствено няколко седмици до цялостното им...

През пролетта „ Политико “ заяви, че Белият дом търси човек, който да води договаряния за преустановяване на плана, а Хохщайн е спряган за тази роля, макар че в началото не е бил склонен. Впоследствие позицията на американската администрация по се промени.

През юли Берлин и Вашингтон направиха взаимно изказване, в което обрисуваха ограничения за поддръжка на Украйна, европейската енергийна сигурност и общи цели за запазване на климата. В него страните формулират редица условия за действието на „ Северен поток-2 “. По -специално Съединени американски щати и Германия обявиха, че е в интерес както на Киев, по този начин и на Европа да продължат преноса на съветски газ през Украйна след 2024 година В същото време Белият дом се опълчи на това по време на строителството на газопровода и наложи наказания на участващите компании.

Според документа Германия се ангажира да употребява „ всички налични лостове “, с цел да улесни удължаването на съглашението за пренос до 10 години. По-специално ставаше дума за назначението на специфичен делегат, който да поддържа тези договаряния, с цел да стартират те не по -късно от 1 септември 2021 година Германия се ангажира също да изиска наказания против Русия, в случай че тя употребява силата като „ оръжие “.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР