Американският президент Джо Байдън иска Конгресът да отпусне на Украйна

...
Американският президент Джо Байдън иска Конгресът да отпусне на Украйна
Коментари Харесай

Байдън иска Конгресът да отпусне още 13,7 милиарда долара за Украйна

Американският президент Джо Байдън желае Конгресът да отпусне на Украйна незабавна помощ от 13,7 милиарда $, защото досегашните средства, предоставени от Вашингтон, привършват, съобщи Асошиейтед прес.

 

Искането е част от по-голям пакет изключителни разноски в размер на 47,1 милиарда $, които са планувани и за битката с ковид, маймунската шарка, и за покриване на вредите от бурите, които наскоро удариха Кентъки и някои други щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Междувременно Русия предизвести Съединени американски щати да не изпраща в Украйна оръжия с огромен обхват

 

Средствата за Украйна, които Байдън желае от Конгреса, ще се прибавят към утвърдените по-рано тази година 40 милиарда $.

 

Представители на американското държавно управление, поискали да останат анонимни, споделиха, че към три четвърти от тази военна и бюджетна помощ към този момент е била изразходвана или разпределена.

 

Новите 13,7 милиарда $ са планувани за съоръжение, разследваща поддръжка и директна помощ за украинския бюджет. Освен това те включват 1,5 милиарда $ за уран, с който да се зареждат американските нуклеарни реактори, защото съветските доставки може да намалеят.

 

Що се отнася до ковид, Белият дом желае 7,1 милиарда $ за обезпечаване на спомагателни ваксини и попълване на националните стратегически запаси с защитна екипировка, както и 4,5 милиарда $ в поддръжка на битката с маймунската шарка.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР