Американският посланик у нас Херо Мустафа постави борбата срещу корупцията

...
Американският посланик у нас Херо Мустафа постави борбата срещу корупцията
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Искаме силна и енергийно независима България

Американският дипломат у нас Херо Мустафа сложи битката против корупцията и установяването на господство на закона като приоритет номер едно в работата на новото държавно управление. По думите ѝ България би трябвало да направи всичко допустимо да се придвижи напред в класацията на " Прозрачност без граници " по показателя за корупция, където сега сме на последно място.

Мустафа сподели още, че вижда нова вяра в двустранните връзки, ориентирани към повече вложения в областта на нововъведенията и енергетиката. А партньорството с Америка по думите на посланика значи инвестиция в бъдещето.

" Това, което желаеме е мощна и енергийно самостоятелна България, тъй като когато България е мощна, и ние сме мощни. Ключови за бъдещето на страната ви са вложенията в диверсифицирането на енергийния микс. Ще се застъпим за нови партньорства в енергийния бранш, с цел да се избегне господстващото състояние на една съответна страна в тази сфера. Това ще е добре и за стопанската система като цяло и за съответните семейства. Нужен е и равномерен преход към безвъглищно бъдеще с отчитане на обществената динамичност на този преход. България има капацитета да стане сериозен енергиен център в района като значим съставен елемент по тази причина е построяването на интерконектора с Гърция. Много съм се застъпвала досега в тази посока и ще продължа ", сподели Херо Мустафа. дипломат на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР