Американският министър на отбраната Лойд Остин призова Запада да ускори

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин призова Запада да ускори
Коментари Харесай

Остин: Западът трябва да ускори доставките на оръжие за Украйна

Американският министър на защитата Лойд Остин прикани Запада да " форсира " доставките на оръжие за Украйна, с цел да ѝ даде опция да се отбранява против съветските сили, съобщи Франс прес.

" Украйна е изправена пред повратен миг на бойното поле. Затова би трябвало да удвоим напъните си да ѝ дадем опция да се отбранява ", сподели министърът по време на среща в централата на НАТО сред страните от " контактната група ", основана от Съединени американски щати за оказване на помощ на Украйна.

Правителството на американския президент Джо Байдън възнамерява отпущането на транш от 650 млн. $ за финансиране на доставки на оръжие и военно съоръжение за Украйна, които ще включват самоходни противокорабни ракетни установки " Харпун ". Това написа публицист от организация " Блумбърг " в Туитър, цитирайки свои източници, съобщи Ройтерс.

Според други източници по-късно през днешния ден се чака Белият дом да разгласи пакет нова военна помощ за Украйна на стойност 1 милиарда $ , в това число противокорабни ракетни системи, артилерийски ракети и муниции за гаубици, означи Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР