Американският милиардер Робърт Бигелоу, участващ в изследвания на НЛО, е

...
Американският милиардер Робърт Бигелоу, участващ в изследвания на НЛО, е
Коментари Харесай

Милиардер предлага огромна награда на този, който докаже, че има живот след смъртта

Американският милиардер Робърт Бигелоу, участващ в проучвания на НЛО, е подготвен да заплати към 1 милион $ на всеки, който може да откри доказателства за живот след гибелта, написа "Daily Star ".

Робърт Бигелоу основава Института за проучване на съзнанието (BICS) през юни 2020 година, с цел да поддържа проучвания, ориентирани към определяне какво се случва след гибелта на човек. Това решение е взето от милиардера след гибелта на брачната половинка му Даяна Мона Бигелоу.

Бигелоу се надява да насочи публичното внимание към живота след гибелта.

Милиардерът съобщи, че основаната от него институция би трябвало да помогне на обществеността и научната общественост да схванат значимостта на това проучване.
Интересът на Бигелоу към съзнанието поражда за първи път след гибелта на 24-годишния му наследник през 1992 година По време на изявление за NYT той беше запитан дали е съумял да откри контакт с умрелия наследник, Бигелоу отговори, че това не е тъкмо това, което желае да разбере, само че желае да се увери, че духът му съществува и че всичко е в ред с него.



Според милиардера сега той се тревожил единствено от два въпроса - има ли живот след гибелта и има ли извънземен живот в космоса? На първо място обаче е тематиката за оцеляването на съзнанието, защото пред индивида поражда въпросът - какво би трябвало да вършим, до момента в който живеем?

За да получат премията, добре подбраните претенденти би трябвало да показват есе до 1 август 2021 година, описващо проучване, доказващо съществуването на живот след гибелта. Тогава специалистите ще дефинират 3 спечелили, измежду които ще бъде разпределена наградната сума от 950 хиляди $.

Представителите на BICS считат, че тази работа допуска фокус върху научни доказателства, а не върху самостоятелни субективни изводи и персонални възгледи.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР