Американският милиардер и филантроп Бил Гейтс обеща да използва 5,4%

...
Американският милиардер и филантроп Бил Гейтс обеща да използва 5,4%
Коментари Харесай

Бил Гейтс обеща малко над 5 % ог богатството си на Африка

Американският милиардер и човеколюбец Бил Гейтс даде обещание да употребява 5,4% от чистото си благосъстояние за финансиране на секторите опазване на здравето и селско стопанство в Африка, които съгласно него закрепват напредъка на континента.

Гейтс кацна в Найроби и  посети както селските, по този начин и градските елементи на страната, в това число центрове за първично опазване на здравето, медицински и селскостопански проучвателен институти и дребни ферми, с цел да разбере „ какви подходи оказват въздействие и какви спънки остават. “

Обиколката му приключи със среща със стотици студенти от университета в Найроби на 17 ноември, където фондацията му разгласи финансиране от $7 милиарда, с цел да помогне Африка да се бори с заболяванията и да усили селскостопанския потенциал през идващите 4 години.

„ Големите световни провокации, пред които сме изправени, са непрекъснати. Но ние би трябвало да помним, че хората са тези, които ги вземат решение “, сподели Гейтс. 

Но африканските държавни управления имат голяма задача пред себе си, тъй като това, което Гейтс предлага, е единствено 5% от дефицита на финансиране в секторите опазване на здравето и селско стопанство на континента.

Организация на обединените нации прави оценка недостига на финансиране на опазването на здравето в Африка на $66 милиарда годишно, като единствено три африкански държавни управления извършват заложените в Декларацията от Абуджа 15% систематизиране на брутния вътрешен артикул (БВП) за опазване на здравето. Африканските страни харчат от 8 до 129 $ на глава от популацията за опазване на здравето, в съпоставяне със страните с високи приходи, които харчат над $4000, прецизира Quartz.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР