Американският изтребител F -18 влиза в конкурса за избор на

...
Американският изтребител F -18 влиза в конкурса за избор на
Коментари Харесай

F-18 влиза в конкурса за нов изтребител

Американският изтребител F -18 влиза в състезанието за избор на нов военен аероплан за българските Военновъздушни сили. Преработеният план за избора на оферта би трябвало да влезе в Народното събрание до края на ноември, изясни военният министър Красимир Каракачанов. Пред край е и планът за нови 150 бойни машини за пехотата. За модернизацията на армията и ще успее ли министерството да запълни 5-е хиляди свободни места в армията, вижте от Александър Марков.

F-18 е доста добър аероплан и би трябвало да бъде вкаран в състезанието, счита Красимир Каракачанов, цитирайки военни специалисти.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: Имаме 1,5 милиарда. Аз приказвам, че в рамката, която ние имаме, за какво да не изпратим едно писмо, да желаяме оферта и да стартираме диалози? Да, в действителност четвърта. Колкото повече предложения, толкоз по-добре.
Четирите нови мотора за МиГ-29 напълно скоро ще бъдат инсталирани на самолетите, откакто документните проблеми са съвсем изчистени. С близо 400-те милиона лв. в бюджета за 2018 година за нови самолети и кораби ще се финансира и плана за 150 нови сухопътни машини, който е подготвен.

Красимир Каракачанов, министър на защитата. Не през актуализация, ти парите ги имаш гласувани, просто ги използваш и за двете неща по едно и също време, а освен за един от плановете.

700 000 лв. ще даде министерството за попълване на доброволния запас от 3000 души, който все още е единствено на 20%, разгласи още министърът.
Красимир Каракачанов, министър на защитата. Ако приказваме за проценти, това няма да е заслужено, тъй като в случай че вдигнеш на един военослужещ, който взима 608 лв. с 10%, той ще вземе 60 лв. и 80 стотинки, а един различен ще вземе 200 лв.. Затова диря вид, при който да увеличим заплатата със сума, с цел да може да е по-справедливо.
За да спести още пари за армията, Министерството ще спре да охранява с жива мощ някои от 1100-е си обекта с отпаднала нужда, които в този момент гълтат 15 милиона лв. годишно.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: Защото какво да пазиш - един бетон и едни керемиди отпреди 40 години, които, айде да не използвам етнически израз, само че няма кой да открадне. И те няма да ги изискат.
Идеята е обектите да минат към охранителната компания на министерството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР