Американският информационен сайт Axios представя фактите около стрелбата в Калифорния,

...
Американският информационен сайт Axios представя фактите около стрелбата в Калифорния,
Коментари Харесай

Фактите около стрелбата в Калифорния

Американският информативен уебсайт Axios показва обстоятелствата към стрелбата в Калифорния, при която починаха трима души, а 15 пострадаха.

6-годишно момче, 13-годишно момиче и мъж сред 20 и 30 година са убити на фестивал в град Гилрой, Калифорния, оповестиха от локалната полиция.

15 души са ранени при стрелбата в неделя. Петима остават в болница.

Заподозряният е 19-годишният Сантино Уилям Леган, който законно е закупил оръжие като автомат " Калашников " в щата Невада.

Полицията проверява информация за втори обвинен.

Полицията е получила сигнал за пукотевица в 17,41 часа локално време. Нападателят е употребявал инструмент, с цел да пререже оградата и да влезе на фестивала.

Трима служители на реда са съумели да унищожават заподозряния, макар че те са били с револвери, а нападателят с автомат.

На фестивала е имало хиляди хора.

ФБР работи за определяне на претекстовете за офанзивата.

Потребител, разпознат като заподозряния, е обвързван с расистки манифест, който е оповестен в обществените мрежи дни преди нападението.

Агенти на ФБР нахлуха в апартамент в град в Невада, който е обвързван с нападателя.

Garlic Festival в Гилрой се организира от 1979 година Неделя е бил финалният ден на събитието. В Гилрой живеят към 50 000 души. Градът е прочут с чесъна си и фестивалът е точно обвързван с това. На него се показват разнообразни ястия с чесън, в това число и сладолед. Гилрой е на към 130 километра от град Сан Франциско.

" Лос Анджелис таймс " отбелязва, че в Калифорния е нелегално да се има полуавтоматично оръжие като това, употребявано при офанзивата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР