Американският гуру по спортен овърклок Алън “Splave“ Джолайберсач продължава експериментите

...
Американският гуру по спортен овърклок Алън “Splave“ Джолайберсач продължава експериментите
Коментари Харесай

Видеокартата ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090 помогна за обновяването на световния рекорд 3DMark Fire Strike Extreme

Американският гуру по състезателен овърклок Алън “Splave “ Джолайберсач продължава опитите с видеокартата ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090. Преди това той съумя да “запали “ графичния процесор Nvidia AD102 до честотата от 4230 MHz, само че в този режим не бяха преминати никакви 3D-бенчмаркове. Този път той се показа чудесно в дисциплината 3DMark Fire Strike Extreme, като сложи нов международен връх.

По време на рисковата бенч-сесия графичната карта ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090 беше овърклокната до 3885 MHz на ядро, а видео-паметта GDDR6X функционираше при 25 Gb/s, осигурявайки пропускателна дарба от 1,2 TB/s. Тестовият стенд Splave е построен въз основата на дънната платка ASRock Z690 Aqua OC и чипа Intel Core i9-13900KF. Изпарителите с течен азот в тази ситуация са се грижили за охлаждането на централния и графичния процесор.

Тази настройка е разрешила да се приключи теста 3DMark Fire Strike Extreme с резултат от 56 489 „ папагала “. Предишният връх от 55 809 точки беше подложен от немския овърклок Cens, който употребява композиция от процесора Intel Core i9-13900KS и видеокартата GeForce RTX 4090 от Colorful iGame LAB.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР