Американският гигант Cargill се нареди сред най-големите печеливши от бума

...
Американският гигант Cargill се нареди сред най-големите печеливши от бума
Коментари Харесай

Американски гигант с бизнес у нас отчита най-голямата печалба в 156-годишната си история

Американският колос Cargill се подреди измежду най-големите печеливши от взрива на интернационалния аграрни пазар и записа най-успешната година в 156-годишната си история.

Компанията е генерирала чиста облага в размер на 4,3 милиарда $ за първите девет месеца на фискалната година, сочат данни, представени от Bloomberg. Този резултат изпреварва и най-голямата годишна облага на сдружението до момента.

Нарастващото търсене на месо, царевица и соя изпрати цените на пазара на първични материали в небето, от което най-вече завоюваха производителите и търговците в бранша.

През първите девет месеца на годината облагата преди облагането с налози и обезценка на Cargill е повишена до над 7,1 милиарда $. От рейтинговата организация Fitch чакат тази за цялата фискална година да нарасне до най-малко 8 милиарда $.

Това би означавало с 30% над постигнатия резултат миналата фискална година в размер на 6,3 милиарда $.

Cargill е един от водачите в производството на храни и аграрни артикули, само че има още активност в региона на финансите, индустриалните артикули и услугите. Компанията има над 155 000 чиновници допълнително от 70 страни.

Гигантът е ръководен от наследниците на създателя Уилям Уолъс Каргил, който слага началото на компанията преди повече от 150 години. В момента в управлението на компанията влизат 14 милиардери.

В България Cargill оперира от 2006 година, като има офиси в София и Варна. Служителите на компанията у нас са близо 1270 към края на 2019 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР