Американският генерал Бен Ходжис беше до 2017 година главнокомандващ на

...
Американският генерал Бен Ходжис беше до 2017 година главнокомандващ на
Коментари Харесай

Щатски генерал със смразяващи послания към Русия

Американският военачалник Бен Ходжис беше до 2017 година главнокомандващ на войските на Съединени американски щати в Европа. 64-годишният офицер от запаса е женен за германка и живее във Франкфурт на Майн. В обстойно изявление за авторитетното немско издание " Ди Цайт " генералът разяснява и необятно публикуваните опасения, че Русия може да употребява нуклеарно оръжие, пише DW.

" Отговорът ще бъде унищожителен за Русия "

Ходжис гледа съществено на опасността, само че все пак счита, че нуклеарен удар е малко евентуален - тъй като не носи на Путин тактическо преимущество. Генералът въпреки всичко предизвестява, че при положение на нуклеарен удар Западът и НАТО ще отговорят.

" А отговорът ще бъде унищожителен за Русия. Впрочем, въобще не се постанова този отговор да бъде нуклеарен. (…) Можем да си представим няколко неща. Нашите стелт изтребители F-35 могат да унищожат съветските подразделения в Украйна - това няма да отнеме доста време. Владимир Путин може да загуби и по-голямата част от Черноморския си флот и да понесе още много други загуби. Отговорът на западните войски във всеки случай ще бъде унищожителен за съветската войска. И то без потребление на нуклеарно оръжие. "

" Той е брутален агресор, само че не е вманиачен. Освен това в близост му има хора, които би трябвало да знаят, че животът продължава и след Путин. Защото разпоредбите са такива, че той не може самичък да натисне копчето. Освен това допускам, че нашето държавно управление е дало ясно на Кремъл да разбере какво ще се случи, в случай че някой взриви атомна бомба. "

" Надцених руснаците ", споделя той. " Знаех, несъмнено, че и във властта, и в армията има корупция. Не осъзнавах обаче какъв брой надълбоко е това тресавище. Очевидно доста хора са прибрали много пари в джоба си, а бойците въобще не са получавали това, от което са имали потребност. Като го премислям в този момент – всичко си съответствува. Ако деликатно проучваме съветските интервенции от последните години – Грузия, Сирия, Крим – незабавно ще забележим, че в бойните дейности взе участие единствено дребна част от въоръжените сили на Русия, най-много десантчици, специфични елементи и наемниците от " Вагнер ". По-голямата част от армията въобще няма опит. "

" Според досегашните калкулации руснаците са в положение да съберат 900 000 боеспособни бойци, през днешния ден обаче мисля, че надали са повече от 500 000. Просто Путин има прекомерно доста мъртви души в армията си. Това е разследване от класическа корупция. Генералите декларират, че би трябвало да заплащат на толкоз и толкоз бойци, само че в действителност заплащат на не повече от половината. Останалите пари прибират началниците. "

" Пруският военачалник и боен теоретик Карл декор Клаузевиц написа, че при всяко нахлуване идва един върховен миг, когато нападателите губят силата за по-нататъшно нахлуване. Според мен сега руснаците претърпяват тъкмо този върховен миг. В околните седмици украинците могат да стартират контранастъпление. Обаче: когато руснаците осъзнаят, че са достигнали кулминационната точка, тогава те ще стартират да нанасят още по-тежки удари с това, с което разполагат, т.е. - с още повече артилерия. И ситуацията може да стане още по-ужасяващо. ", споделя още Бен Ходжис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР