Американският фигурист Лари Луполовър вече ще се състезава като български

...
Американският фигурист Лари Луполовър вече ще се състезава като български
Коментари Харесай

Американският фигурист Лари Луполовър взе български паспорт

Американският фигурист Лари Луполовър към този момент ще се състезава като български жител, откакто получи паспорт с декрет на вицепрезидента Илияна Йотова.

Луполовър живее и тренира в страната ни от три години, като в последните две е и народен първенец. През предходната година, въпреки и американски жител, се състезава за България на европейското състезание (23-о място), а през тази на международното в Стокхолм приключи 33-и.

„ Искам извънредно доста да благодаря на българското държавно управление и особено на вицепрезидента Йотова за опцията да представям България на интернационалната сцена. Надявам се да накарам хората да се гордеят с представянето ми “, съобщи 22-годишният Луполовър.

За идния сезон той ще се приготвя под управлението на Найден Боричев, който взе участие на международните шампионати по фигурно пързаляне през 2007 и 2008 година

Луполовър е роден в Бруклин и стартира да се пързаля на 6-годишна възраст. Едва 10-годишен взе участие на шампионатите на Съединени американски щати. Преди на пристигна в България е нееднократен участник на европейски и международни шампионати при подрастващите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР