Американският фармагигант Moderna обави, че ще предложи две двувалентни кандидат-ваксини

...
Американският фармагигант Moderna обави, че ще предложи две двувалентни кандидат-ваксини
Коментари Харесай

Moderna e готова с две двувалентни COVID ваксини срещу омикрон

Американският фармагигант Moderna обави, че ще предложи две двувалентни кандидат-ваксини против омикрон в напълно близко бъдеще и се надява да получи утвърждение още преди есента, оповестиха от компанията.

Едната кандидат-ваксина е ориентирана против подварианта BA.1, а другата - против подвариантите BA.4 и BA.5. От Moderna прецизират, че решението да стартира да създава двувалентните ваксини се основава на другите пазарни желания за ваксини по отношение на подвариантите.

Двувалентните ваксини са ориентирани към два разнообразни разновидността на ковид – истинския вид от 2020 година и по-новите разновидности на омикрон. От компанията твърдят, че новите клинични данни за нейната ваксина mRNA-1273.214, предопределена за разновидността BA.1, демонстрират доста по-високи отговори на обезвреждащи антитела против бързо разпространяващите се BA.4 и BA.5 спрямо позволената все още ваксина за бустерна приложимост.

Вторият претендент за бустер на компанията, mRNA 1273.222, е основан на BA.4/5 и се създава в сходство с последните рекомендации на Американската администрация по храните и медикаментите FDA.

И двата двувалентни претендента съдържат 25 µg от позволения сега бустер (mRNA-1273) плюс 25 µg от подвариант на омикрон.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР