Американският ескадрен миноносец Милиус пристигна днес в Япония, за да

...
Американският ескадрен миноносец Милиус пристигна днес в Япония, за да
Коментари Харесай

САЩ засилват защитата срещу балистични ракети в Източна Азия преди срещата между Тръмп и Чен Ун

Американският ескадрен миноносец " Милиус " дойде през днешния ден в Япония, с цел да ускори отбраната против възможни балистични удари от Северна Корея или друга страна в Източна Азия, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Корабът дойде в морската база Йокосука три седмици преди предстоящата среща на върха в Сингапур сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Демонстрацията на мощ припомня за военния напън, който може да бъде извършен върху КНДР по отношение на настояванията на Съединени американски щати севернокорейците да се откажат от нуклеарните си оръжия и от програмата си за балистични ракети.

В изказване на американския флот се показва, че " Милиус " ще укрепи сигурността и стабилността в района посредством увеличението на опциите за защита против балистични ракети.

Корабът дойде в Йокосука, която е база на Седми американски флот, след породилите се предходната седмица подозрения дали срещата сред Тръмп и Ким ще се състои. Той разполага с модерната система за противовъздушна защита " Иджис ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР