Американският държавен секретар Майк Помпео пристигна в Северна Корея, предаде

...
Американският държавен секретар Майк Помпео пристигна в Северна Корея, предаде
Коментари Харесай

Помпео притиска Северна Корея до стената

Американският държавен секретар Майк Помпео дойде в Северна Корея, съобщи CNN.

Това е негова трета аудиенция там и първата след историческата среща на върха сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур. В Пхенян Помпео се надява да получи точни уточнения от Северна Корея по отношение на денуклеаризацията.

При идването си Помпео бе посрещнат от севернокорейския си сътрудник И Йон-хо и от дясната ръка на Ким Чен-ун - Ким Йон-чхол. Последният изигра основна роля дружно с Помпейо в уреждането на съмита в Сингапур.

Целта на визитата на Помпео в Северна Корея е въпросът с тленните остатъци на 200 американски военни, водещи са изчезнали през Корейската война и в началото съглашение за севернокорейските нуклеарни обекти, които да бъдат декларирани, сподели американски представители.

На 8 и 9 юли Помпейо ще посети Ханой, добавя ТАСС. Там той ще беседва с висши виетнамски представители.



Същевременно организация Киодо оповестява, че Северна Корея преглежда опция за нова среща на Ким Чен-ун и Тръмп този път в Швейцария.

Пхенян пратил дипломати в Берн, Давос и Женева за приемане на информация от първа ръка за подобаващи конферентни зали и хотели за двустранните договаряния и за среща с присъединяване и на Китай и Южна Корея, са разказали дипломатически източници.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР